G@GY

Dobrodosli!!!! Na moje radno mesto.!!!

23.01.2008.

...

G@GY

vudragagy.blogger.ba

Dobrodosli!!!! Na moje radno mesto.!!!
Broj posjeta: 8026
Prosječna dnevna posjećenost: 11.24
Broj postova: 100
Broj komentara: 338
Blog otvoren: 08/02/2006
20.01.2008.

100. post

Ljubilarni 100. post

19.01.2008.

Udara Gitaru taj metalac

19.01.2008.

Nihgtwish - Papagaj

19.01.2008.

Slipknot-aRMANI

18.01.2008.

Eto Sto Sam Vruc

17.01.2008.

Hrvatska - Poljska 32:27

RUKOMETAŠI Hrvatske, iako oslabljeni neigranjem Džombe i Zrnića, doslovno su se poigrali sa svjetskim viceprvacima Poljacima, pobijedivši ih sa velikih 32:27.

Ponovno je najbolji igrač na terenu bio rukometni Maradona Ivano Balić, koji je unatoč činjenici da je ozlijeđen i da nije prošao pripreme, upisao sedam golova i sedam asistencija.

U svakom slučaju bila je to nevjerojatna predstava Balića, za kojeg Poljaci nikako nisu imali rješenja. Ivano će često igrao simultanku u napadu.

Sjajan u redovima Hrvatske bio je zamjena za Džombu i Zrnića, Zlatko Horvat, koji je svima pokazao kako je kvalitetan, gotovo nezaustavljiv sa krila. Dobro su odigrali i Tonći Valčić, ali i Metličić, i to posebno u drugom poluvremenu, kada je bilo najpotrebnije.

Mora se spomenuti i učinak neosporno briljantnog Mirka Alilovića, koji je u drugom poluvremenu, ali posebno pred sam kraj utakmice doslovno zaključao vrata. Mirko je upisao 16 obrana, ponekad doslovno uništavajući poljske vanjske pucače.

Dovoljno je spomenuti da je jedan Lijewski ostao je bez ikakvog učinka, ponajprije zahvaljujući upravo Aliloviću
17.01.2008.

Run It - Chris Brown

17.01.2008.

Soulja Boy - Soulja Boy

17.01.2008.

50 Cent - Straight To The Bank

17.01.2008.

Chelsea kažnjena zbog neprimjerenog ponašanja svojih igrača

Chelsea je danas kažnjena novčanom kaznom u visini od 40.000 funti (78,540 dolara) zbog neprimjerenog ponašanja svojih igrača na utakmici engleskog prvenstva protiv Derby Countyja 24. studenoga.

U priopćenju engleskog nogometnog saveza navodi se da je kazna izrečena zbog ponašanja nogometaša koji su nasrnuli na suca Andrea Marrinera nakon što je iz igre isključen ganski igrač Michael Essien.
Essien je kažnjen s tri utakmice neigranja jer je gurnuo Kennyja Millera.Prošle godine je klub kažnjen s kaznom od 30.000 funti te upozoren nakon sličnog incidenta koji se dogodio poslije poraza od 2:0 od Manchester Uniteda 23. rujna.
16.01.2008.

THIS IS WHY I'M HOT MUSIC VIDEO

12.01.2008.

!...!

NE VOLIM ZVEZDU!!! AL JE OVA PJESMA PREJAKA!!!

11.01.2008.

...

Novi post...kacket

03.01.2008.

Golem napredak istraživanja matičnih stanica

Istraživanja na matičnim stanicama glavni su medicinski i znanstveni događaj protekle godine, predvodeći čitav niz postignuća za koja stručnjaci kažu da bi mogla konačno uroditi izliječenjem mnogih bolesti, izvješćuje Glas Amerike.


Matične stanice embrija
Matične stanice embrija
Istodobno, i na planu javnog zdravstva bilježi se napredak u u borbi protiv dvije ubojite bolesti.
Matične stanice su temeljne stanice koje imaju sposobnost razviti se u bilo koju vrstu stanica u ljudskom tijelu. Znanstvenici kažu da im ta sposobnost daje potencijal da liječe bolesti jer ih se može manipulirati da postanu zdravo, odnosno željeno tkivo.U 2007., dvije ekipe znanstvenika, jedna u SAD-u i jedna u Japanu, objavile su da im je uspjelo pretvoriti stanice kože u svojevrsnu matičnu stanicu sa sposobnošću preobrazbe u različite vrste stanica. To presudno otkriće zaobilazi potrebu korištenja matičnih stanica embrija.James Thompson, sa Sveučilišta Wisconsin, jedan je od američkih znanstvenika kojima je uspjela manipulacija stanica kože. On kaže da bi razvoj takve metode mogao utišati žučne rasprave oko korištenja ljudskih embrija u istraživačke svrhe. "Vjerujem da ovi novi rezultati, premda ne eliminiraju tu kontroverzu, ipak vjerojatno predstavljaju početak kraja te kontroverze."Američki su istraživači pružili prve dokaze da reprogramirana matična stanica može djelovati kao lijek, preokrenuvši jedan krvni poremećaj - srpastu anemiju - kod miševa.Srpasta anemija je genetska bolest krvi koja ponajviše pogađa djecu afričkog i azijskog podrijetla, a odlikuje ju izobličenje crvenih krvnih stanica, eritrocita, koji ne uspijevaju prenositi dovoljno kisika. Znanstvenici su uzgojili soj miševa koji sadrži gen srpaste
anemije ljudi. 
Potom su stanicu kože miša reprogramirali u stanje
nalik embrijskom, te ju potakli da stvara eritrocite. 
Novostvoreni eritrociti bili su normalni, te su simptomi srpaste anemije potpuno nestali kako se stvaralo sve više normalne krvi.Trojica znanstvenika, Mario Capecchi sa Sveučilišta Utah, Oliver Smithies sa Sveučilišta North Carolina, te Martin Evans, sa velškog Sveučilišta Cardiff, nagrađeni su Nobelovom nagradom za medicinu za 2007., za stvaranje takozvanog 'knock-out' miša, soja ove laboratorijske životinjice koji omogućuje izvođenje većine genetskih istraživanja."Rekao bih da naša istraživanja u temelju počivaju na njihovom stvaranju takvih miševa," kaže Matthew Goldberg, neurolog Sveučilišta Texas Southwestern, u Dallasu, koji traga za lijekom protiv Parkinsonove bolesti. Njegova ekipa koristi 'knock-out' miševe u pokušaju identifikacije koji su geni odgovorni za izazivanje
Parkinsonizma. 
Kod knock-out miša neki su geni 'stišani' kako bi se
imitirala ljudska bolest. 
"'Utišavanjem' gena može se analizirati ponašanje miša i fiziološke promjene do kojih dolazi, te se tako može zaključiti kakva je normalna funkcija tog gena," kaže Goldberg.Godina 2007. donijela je značajne promjene i u javnozdravstvenoj slici svijeta. Broj oboljelih od ospica smanjen je u Africi za 91 posto, a u čitavom svijetu za 68 posto zahvaljujući intenzivnoj kampanji cijepljenja.Direktorica američkog Nacionalnog centra za kontrolu bolesti Julie Gerberding sudjeluje u koaliciji organizacija nazvanoj 'Measles Initiative' - Inicijativa protiv ospica."Ovakav je napredak za proslaviti! No moramo isto tako priznati da je 242 tisuće djece koliko ih još umire od ospica daleko, daleko previše," kaže Gerberding. Initiative Measles će se sada usredotočiti na cijepljenje djece u južnoj Aziji gdje se bilježi najveći broj slučajeva.Na kraju 2007., istraživači izvješćuju i o značajnom napretku u
razvitku cjepiva protiv malarije. Devedeset posto od milijun djece koliko ih svake godine u svijetu oboli od malarije živi na području subsaharske Afrike. 
U kliničkom pokusu u Mozambiku, eksperimentalno je
cjepivo smanjilo rizik nastanka teške malarije kod dvije tisuće djece za gotovo 60 posto. 
Znanstvenici kažu da bi cjepivo - koje proizvodi GlaxoSmithKline - moglo biti dostupno za dvije godine.
02.01.2008.

Manchester United Hooligans Pub