G@GY

Dobrodosli!!!! Na moje radno mesto.!!!

18.03.2008.

Vjerovali ili ne: Dopingovan igrač bilijara

Vijest koja bez ikakve sumnje spada u rubriku vjerovali ili ne nam stiže iz Njemačke gdje je juče Axelu Buescheru oduzeta titula prvaka ove zemlje u bilijaru i to nakon što je utvrđeno da je koristio nedozvoljena sredstva. Tačnije, Buescher je u novembru kada je i osvojio titulu prvaka bio pozitivan na krvni doping EPO.

Činjenica da je neki sportista dopingovan nas više ne iznenađuje kada se radi o biciklizmu ili atletici, ali da je na doping pozitivan jedan igrač bilijara je zaista nevjerovatna vijest. Prije svega se postavlja pitanje kolike koristi je Buescher uopšte mogao imati od ovog dopinga, ali još čudnije je da se u sportu poput bilijara uopšte vrši doping kontrola koja je, ironično, ipak potrebna.

Što se sankcija za Axela Bueschera tiče, njemu je oduzeta titula prvaka koju je osvojio u novembru i ujedno je suspendovan na godinu dana nakon što je prošao rok na B test. Za kraj možemo samo izraziti nadu da će kazna opametiti Bueschera, te da će se ubuduće pošteno boriti za bilijarskim stolom.