G@GY

Dobrodosli!!!! Na moje radno mesto.!!!

22.05.2008.

Saopštenje navijačke skupine The Maniacs 1987 (themaniacs.org)

Već godinama najpopularnija «sporedna» stvar na svijetu u našoj državi tone sve brže i sve dublje. Klupski fudbal/nogomet već odavno je na samom dnu, a o kvalitetu tzv. Premijer lige (samo po nazivu) govori nedavni izvještaj UEFA-e, prema čijim je podacima i istraživanjima naša liga predzadnja po kvalitetu u Evropi! Naši se klubovi od evropskih kupova i takmičenja opraštaju obično nakon prvog nastupa, uz 2-3 izuzetka.

Ni reprezentativni fudbal nam nije ništa bolji! Otkako je Bosna i Hercegovina nezavisna i suverena država naša odabrana vrsta nije se plasirala ni na jedno veliko takmičenje, i pored dosta igrača, ali i trenera svjetskog glasa, koji su tokom godina prodefilovali kroz reprezentaciju.

Mi navijači Željezničara, kluba svijetle tradicije i duge historije, okupljeni u navijačku skupinu «The Maniacs» nastalu 1987. godine, ne možemo više da šutimo i nijemo posmatramo kako polupismeni novinari, bivši milicajci, neškolovani političari, anti-sportisti i okorjeli kriminalci kroje sudbinu našeg kluba, ali i cijelokupnih dešavanja oko Premijer lige, pa i reprezentacije jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Bosne i Hercegovine za koju su mnogi naši drugovi i sunarodnjaci dali ono najvrijednije, svoje živote, kako bi mi mogli uživati u čarima slobode.

Ovo je NAŠA REPREZENTACIJA, reprezentacija SVIH Bosanaca i Hercegovaca! Došlo je vrijeme je da se za istu konačno počnemo boriti, dosta je bilo šutnje i ignorisanja kriminalnih radnji i raznih "poduhvata" loših po naš fudba,l dirigovanih sa ‘slatkog ćošeta’, jer "slatko" je nama stvarnim patriotama odavno postalo gorko! Dosta nam je izrežiranih prvenstava, unaprijed izgubljenih utakmica, nepostojećih penala u posljednjim minutama utakmice! Dosta nam je da prelazimo hiljade kilometara odlazeći u neka sela bez 1% nade da naš nekad veliki Željo može pobjediti.

Hoćemo na čelu Saveza moćne i sposobne ljude, legende našeg fudbala!

HOĆEMO REPREZENTACIJU I SAVEZ KOJIH SE NEĆEMO STIDJETI!


Ovim saopštenjem ujedno pozivamo i sve pripadnike navijačke skupine «The Maniacs 1987», ali i sve ostale ljubitelje fudbala, da nam se u petak 23.5.2008. godine pridruže ispred sjeverne tribine stadiona «Grbavica» odakle će u 11 sati korteo (protestna šetnja) krenuti ka centru grada, pred prostorije kriminalne organizacije simbolično nazvane N/FSBIH!

Za ovaj dan kada svi Bosanci i Hercegovci trebaju stati zajedno u borbi protiv istog protivnika, mi Manijaci obećavamo da nećemo dolaziti u sukob ni sa jednom navijačkog grupom koja se pridruži ovome protestu!

NACIJO, BUDI SE!